28/4/09

" L'invencion del Sègle " o " la revolucion del campatge"


Primièr, atencion : ai pas d'accions en cò del vendeire e ne farai pas de pub per el, (demorarà anonim !), solide, aquò's pas la tòca d’aqueste article mas ne vos parli que la causa es vertadièrament interessanta ! Òc, pensi qu'es benlèu una de las invencion far de la primièra partida del sègle XXI (o benlèu quitament L’invencion del sègle ?). Aquò's tot simplament lo simbòl de la revolucion del campatge ! E qu'es aquò ? Lo tibanèl lèst en 2 segondas, lo temps que cal per que se desplegue. Tant-val-dire qu'es la fin del campatge alassant amb un montatge de 1 ora a cercar las sardas per acabar amb un d’aquò’s desformat que pren aiga. Ara, es de bon campar !
Se presenta jos la forma d'un cercle de la color de ta causida (roge, verd, …). Si que non, existisson d'autres modèls : la « 1 segonda per 1 persona », de « 2 segondas mai granda » e lo flame novèl tibanèl familhal gigant « 4.2 (segondas ?) ». E mai, lo pretz es pas tan naut qu’aquò. Personalament, soi fan. Basta de dobrir lo sac, de sortir lo cercle, de levar un elastic e fin finala de lo gitar per ... ò miracle ... veire la tenda quilhada davant sos uèlhs meravilhats e davant los uèlhs geloses dels que son a montar lo lor dempuèi una ora). Rai, aquò demanda un briu d’entrainament mas un còp la manipulacion assimilada, es vertadièrament montat en gaireben 2 segondas. D’experiéncia, lo podètz montar jos la pluèja en arribar al campatge e èsser lèu a la sosta. Conselh : podètz evitar de lo dobrir a l’ostal qu’es un bon biais de tot petar (experiéncia viscuda). Per l’anecdòta, l'objècte venguèt un simbòl dins los medias, dins l'encastre de las revendicacions pel drech al lotjament (que comencèt al Canal Sant Martin a París). Per un còp, s'agís pas d'un gadgèt inutil e car mas de quicòm vertadièrament util e practic. Es lo mejan de democratizar lo campatge pels que son malbiaissuts. Normalament un còp desplegat, podètz dormir dedins mas en opcion, se i a de vent o de pluèja, es possible de la fixar al sòl coma pels tibanèls classics.
Pr’aquò, quitament per l’objècte perfièch, i a un pichòt ponch negre : es puslèu de mal transportar vist sa forma en cercle. Ja, prend de plaça per lo recaptar e lo portar a l’esquina es un bon biais de semblar a una tartuga o a una catarineta (pel modèl roge). Doncas, benlèu qu’es pas lo tibanèl de causir pel barrutlatge a pè mas es perfièch pels viatges en veitura. Bon, stòp! Vau quitar de faire de la pub a gratis (o deurai demandar un finançament) mas bon l’objècte vàl lo còp !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada