23/10/08

La còca comtesa ...

Coma promés, en seguida de las demandas, vaquí la recèpta de la "còca comtesa" ! Aquesta còca es la còca dels reis "oficiala" d'en cò mieu e venduda l'annada tota dins totas las bonas fornariás-pastissariás de Besançon. Dins un blòg "forra-tot", i pòdes botar qué que siá! Dins la dralha d'aqueste concèpte vaqui lo primièr article "culinari". De mai, estant que m'agrada de cosinar, aquò a sa plaça aicí !

Donc, vos cal :
  • 4 uòus
  • 1/4 de litre de lach
  • 125 gramas de farina
  • 75 gramas de sucre
  • 1 pecic de sal
  • 1 culhièra de sopa de flor d'irange
  • 70 gramas de burre
  1. Precalfar lo forn a 200 gras

  2. Botar lo lach dins una caçairòla e lo far calfar

  3. Apondre lo sucre, lo sal, lo burre, puèi los far fondre dins lo lach

  4. Quand lo lach bolhís, apondre la farina en un còp

  5. Plan remenar amb una culhièra fins a çò que la pasta se met en bòla

  6. Apondre 3 uòus un a un en mesclant tot aquò

  7. Apondre lo blanc del 4en uòu e gardar lo jaune

  8. Apondre la flor d'irange

  9. Burrar un plat o utilizar de papièr de coseson (aquò's bravament practic !)

  10. Espandir la pasta cauda dessús

  11. Daurar la pasta amb lo jaune d'uòu e far de raias amb una forqueta

  12. Còser 20 minutas apr'aquí fins a çò que siá plan daurada!

Vaquí!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada