Coma promés, en seguida de las demandas, vaquí la recèpta de la "còca comtesa" ! Aquesta còca es la còca dels reis "oficiala" d'en cò mieu e venduda l'annada tota dins totas las bonas fornariás-pastissariás de Besançon. Dins un blòg "forra-tot", i pòdes botar qué que siá! Dins la dralha d'aqueste concèpte vaqui lo primièr article "culinari". De mai, estant que m'agrada de cosinar, aquò a sa plaça aicí !
Donc, vos cal :
- 4 uòus
- 1/4 de litre de lach
- 125 gramas de farina
- 75 gramas de sucre
- 1 pecic de sal
- 1 culhièra de sopa de flor d'irange
- 70 gramas de burre
- Precalfar lo forn a 200 gras
- Botar lo lach dins una caçairòla e lo far calfar
- Apondre lo sucre, lo sal, lo burre, puèi los far fondre dins lo lach
- Quand lo lach bolhís, apondre la farina en un còp
- Plan remenar amb una culhièra fins a çò que la pasta se met en bòla
- Apondre 3 uòus un a un en mesclant tot aquò
- Apondre lo blanc del 4en uòu e gardar lo jaune
- Apondre la flor d'irange
- Burrar un plat o utilizar de papièr de coseson (aquò's bravament practic !)
- Espandir la pasta cauda dessús
- Daurar la pasta amb lo jaune d'uòu e far de raias amb una forqueta
- Còser 20 minutas apr'aquí fins a çò que siá plan daurada!
Vaquí!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada